Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Β.Αντωνουσάκης: "Σας περιμένουμε στην οικογένεια του Παννεαπολικού"

Μπορεί η βιτρίνα της κάθε ομάδας να είναι το αντρικό τμήμα αλλά η καρδιά του κάθε συλλόγου χτυπάει στα τμήματα υποδομής, εκεί που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εκατοντάδες παιδιά μαθαίνουν καθημερινά τα μυστικά του μπάσκετ. Δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος  να μας μιλήσει για τους μικρούς μπασκετμπολίστες των «βυσσινί» από τον υπεύθυνο ακαδημιών του Παννεαπολικού Βαγγέλη Αντωνουσάκη.
 

-Βαγγέλη είσαι επτά χρόνια στην ομάδα και ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην αναγέννηση των τμημάτων του Συλλόγου.

Β.Α.: Η αλήθεια είναι ότι πριν επτά χρόνια που ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή, τα τμήματα υποδομής του Παννεαπολικού είχαν φτάσει σε ένα κομβικό σημείο. Ήταν φανερό ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει και με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Γιάννη Κανδύλη χτίστηκε ένα πλάνο που σε βάθος επταετίας θα  μπορούσαμε να δούμε φανερά αποτελέσματα. Ο πρόεδρος μπορεί να έφυγε αλλά η προσπάθεια συνεχίστηκε και συνεχίζεται καθημερινά για να μπορεί η ομάδα την στιγμή που μιλάμε να απασχολεί εκατό και πλέον παιδιά.
 

-Ποιο ήταν το πλάνο της ομάδας και πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί;

Β.Α.:  Ο σκοπός του συλλόγου από την ίδρυση του ήταν  να δώσει στα παιδιά μια εναλλακτική διέξοδο, να τα τραβήξει από τις καφετέριες, να τα σηκώσει από τους υπολογιστές και να τα φέρει στο γήπεδο να αθληθούν και να κάνουν νέους φίλους. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ, απλά τα τελευταία χρόνια δώσαμε  περισσότερο βάρος στις ακαδημίες, τις φτιάξαμε ουσιαστικά από την αρχή έτσι ώστε κάποια στιγμή να μπορεί ο Παννεαπολικός να έχει τους δικούς του παίκτες και να μην χρειάζεται να κάνει μετεγγραφές . Είμαι υπερήφανος που μετά από τόσα χρόνια έχουμε πλέον στο αντρικό παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δεν ήταν εύκολο να αλλάξει η κατάσταση που επικρατούσε τότε αλλά με πολύ δουλειά τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα δεν επαναπαυόμαστε υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν τα θέματα της ομάδας και προσπαθούν  να επιλύσουν τα όποια προβλήματα πάνε να δημιουργηθούν. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο αλλά να μπορέσεις να κρατηθείς σε αυτό
 

-Η Νίκαια είναι μια μεγάλη περιοχή και υπάρχουν αρκετές ομάδες , γιατί να φέρει κάποιος το παιδί του στον Παννεαπολικό;

Β.Α.:  Η ομάδα μας δεν είναι ένας απρόσωπος σύλλογος, είναι η ομάδα της γειτονιάς μας ,είναι μια δεύτερη οικογένεια για μας . Με οδηγό την κ. Σουλα Κανδύλη και τους Συνεργάτες της στην διοικούσα επιτροπή του τμήματος να προσπαθούν για το καλύτερο, προπονητές τους Θ.Κανδύλη– Γ. Τιτάκη –Η.Αντιπάτη και μένα που είμαστε χρόνια στον σύλλογο και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, δίνουμε όλοι καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για την σωστή λειτουργία όλου του Συλλόγου. Άμεση προτεραιότητα μας πέρα από τους όποιους αγωνιστικούς στόχους να φτιάξουμε  αθλητές με σωστούς χαρακτήρες που θα πετύχουν στη ζωή τους και θα κοσμούν τα γήπεδα με την παρουσία τους. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί παίκτες μας καταφέρνουν να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και σε άλλα ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα. Σχεδόν όλες οι προπονήσεις των τμημάτων γίνονται στο κλειστό Καραμπίνη που διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών από τυχόν τραυματισμούς και πέρα από τις όποιες προπονήσεις και τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα και στα τουρνουά της ΕΣΚΑΝΑ τα τμήματα μας παίρνουν μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες. Οι junior μας π.χ.  τον χρόνο που μας πέρασε έπαιξαν πάνω από 40 αγώνες και στο τέλος της χρονιάς οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία  από τον σύλλογο camp, με σκοπό την βελτίωση των αθλητών της ομάδας. Για μας το κάθε παιδί που συμμετέχει σε μη αγωνιστικά τμήματα έχει ίσες ευκαιρίες, προσπαθούμε να μοιράζουμε τον χρόνο αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα. Ο καλύτερος κριτής είναι οι γονείς που μας εμπιστεύονται χρόνια τα παιδιά τους αλλά ακόμα και όσοι δεν μας ξέρουν μπορούν να έρθουν να δουν την δουλειά μας, να μιλήσουν μαζί μας και να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για το παιδί τους. Με χαρά θα τους υπόδεχθούμε στην οικογένεια του Παννεαπολικού.



                                                           Βαγγέλης Αντωνουσάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου