Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Θ.Κανδύλης: "Δεν θα αργήσουν να έρθουν τα αποτελέσματα"

Μπορεί ο Παννεαπολικός να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά αλλά ο προπονητής της ομάδας Θέμης Κανδύλης που ζει την ομάδα καθημερινά είναι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και γιατί όχι να μην διεκδικήσει και την άνοδο άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη όπως μας είπε.















ΕΡ: Κόουτς παρά το γεγονός ότι ο Παννεαπολικός ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικούς στόχους την χρονιά που μας πέρασε, όχι μόνο βρέθηκε να παλεύει για την σωτηρία αλλά δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει και τον υποβιβασμό. Ποιοι πιστεύεις ότι ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στην Γ' Εσκανά;

Θ.Κ.: Πράγματι η περυσινή χρονιά ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικά όνειρα  τα συνεχόμενα όμως αρνητικά αποτελέσματα είχαν ως  επακόλουθο τον υποβιβασμό της ομάδας. Σε μια τέτοια πορεία όπως είναι σίγουρα οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα τον προπονητή, ευθύνες για τις οποίες ποτέ δεν κρύφτηκα, είναι κάτι που δεν συνηθίζω άλλωστε. Σε ένα σύνολο όπως είναι μια ομάδα  μερίδιο επιτυχίας ή αποτυχίας έχουν όλοι: διοίκηση - παίχτες - προπονητές .Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για μένα ήταν η έλλειψη χημείας αν και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε δύο νίκες ακόμα σε παιχνίδια που ήμασταν φανερά καλύτεροι και να σώσουμε την χρονιά.Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι το αρχικό ροστερ δεν παρουσιάστηκε σχεδόν ποτέ μαζί μέσα στο παρκέ , για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους και όπως είναι φυσικό τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα επηρέασαν την ψυχολογία μας.


ΕΡ: Ουσιαστικά καινούργια ομάδα φέτος με πολλά νέα πρόσωπα και μουδιασμένο ξεκίνημα όπως και πέρυσι. Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεται για να δείξει η ομάδα τις πραγματικές τις δυνατότητες;

Θ.Κ.: Είναι χαρακτηριστικό πως από την περσινή ομάδα παρέμειναν μόνο πέντε αθλητές (Αντιπάτης - Θεοδωρικάκος - Μαυροειδάκος - Τσομίδης - Αντωνουσάκης) και ήρθαν οκτώ νέοι παίκτες, ενώ παράλληλα προωθήθηκαν και παιδιά από το εφηβικό μας. Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα που δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν . Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να  συνεχίσουμε σε  ακόμα πιο έντονους ρυθμούς για να βελτιώσουμε λεπτομέρειες που μας στοίχησαν στην αρχή του πρωταθλήματος. Μας πεισμώνει ο τρόπος που ήρθαν οι ήττες και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που χτίζουμε στην Νεάπολη. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, έχει ιδιαιτερότητες στις οποίες πρέπει άμεσα να ανταποκριθούμε και όλοι οι αθλητές πρέπει να δείξουν την απαραίτητη όρεξη.Το μόνο που μένει είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας με θετικά αποτελέσματα.

ΕΡ: Πολλοί συγκαταλέγουν τον Παννεαπολικό στις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο στην Β κατηγορία.Κατά πόσο είναι εφικτό και ποιοι είναι οι στόχοι των "βυσσινί" για φέτος;

Θ.Κ. : Σε ένα πρωτάθλημα όπως η φετινή Γ' Κατηγορία με ομάδες παραδοσιακά  "σκληρές" και  παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες θεωρώ πως όλες οι αναμετρήσεις θα είναι ντέρμπι. Στόχος μας με την κατάρτηση του ρόστερ το καλοκαίρι ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ , να βγάζει υγεία εντός των γραμμών και να προσπαθεί για την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι που περνάει θέλουμε να είμαστε ολοένα και καλύτεροι και  παρά το κακό ξεκίνημα 
θεωρώ ότι έχουμε χαρακτηριστικά που είναι θεμελιώδη για μια επιτυχία όπως αυτή της ανόδου.Τα κρατάμε χωρίς ωστόσο να προσπερνάμε ότι υπάρχουν και τομείς που ακόμα θέλουμε δουλειά, Αν με ρωτάς λοιπόν αν είναι εφικτή η άνοδος θα σου απαντήσω πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

ΕΡ: Στο φετινό ροστερ υπάρχουν και πολλά παιδιά που έχουν προέλθει από τις ακαδημίες του συλλόγου. Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα σαν τον Παννεαπολικό να έχει στις τάξεις της δικούς της παίκτες και πόσο εύκολο είναι για σένα να τους εντάξεις στο σύνολο σε ένα τόσο σκληρό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γ Εσκανά;

Θ.Κ. :Από τη ίδρυση του Σωματείου ο σκοπός ήταν η άθληση των παιδιών της πόλης μας με προοπτική κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μετά από χρόνια παίχτες στο Ανδρικό μας που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.
Υπάρχουν σήμερα στο Ανδρικό μας γηγενείς αθλητές όπως οι Θεωδορικάκος, Γιαννακής , Μαυροειδάκος και Βούζης που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας και αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του σχεδιασμού , όπως και αρκετά νέα παιδιά από το εφηβικό μας. Τα νέα παιδιά έχουν δυνατότητες, στο χέρι τους είναι να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν και να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις ενός δύσκολου πρωταθλήματος όπως  είναι αυτό της   Γ Κατηγορίας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της ομάδας που έχουν και περισσότερες μπασκετικές παραστάσεις βοηθούν τα νέα παιδιά να ενταχθούν στο σύνολο γρηγορότερα.

ΕΡ: Ο Παννεαπολικός είναι μια από τις λίγες ομάδες που έχουν σταθερή διοίκηση που βρίσκεται κοντά στους παίκτες και θεωρείται από τα πιο οργανωμένα σωματεία. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ταβάνι για τις φιλοδοξίες του συλλόγου;

Θ.Κ. : Είμαι από εκείνους που όπως γνωρίζεις ζω τον Παννεαπολικό και το τμήμα Μπάσκετ από την πρώτη μέρα ίδρυσης του. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές χαράς αλλά και λύπης μέσα στο γήπεδο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου τόσα χρόνια είναι πως είχε πάντα τον τρόπο εκεί που κάποιοι τον θεωρούσαν ξεγραμμένο να βρίσκει την δύναμη και να επιστρέφει.Θυμίζω τον υποβιβασμό πριν λίγα χρόνια στη Δ ΕΣΚΑΝΑ και  τις δύο συνεχόμενες χρονιές με ανόδους. Το σημαντικότερο στοιχείο του Σωματείου είναι πως ποτέ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του,  προσπαθεί να βελτιώνεται κάθε μέρα που περνάει. Αυτή η πολιτική με έμφαση στα τμήματα υποδομής που είναι και το μέλλον δεν μπορεί να έχει ταβάνι!
Τα τελευταία χρόνια η σταθερότητα και η συνεχής ανάπτυξη του Συλλόγου είναι βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης πορείας.
Η σημερινή διοίκηση βρίσκεται κοντά μας και προσπαθεί για το καλύτερο, σε γερές βάσεις και σχέδια που το παρελθόν έχει δείξει πως αποφέρουν καρπούς .Άλλωστε όποιος ξεχνάει το παρελθόν του δεν έχει και μέλλον..

ΕΡ: Είσαι χρόνια στον χώρο της προπονητικής και είσαι από αυτούς που μπήκαν από μικροί στα δύσκολα.Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Θ.Κ. :Από μικρός στα γήπεδα θα έλεγα καλύτερα, αφού η οικογένειά μου δημιουργώντας το τμήμα Μπάσκετ του Παννεαπολικού με έβαλε στα γήπεδα  ακολουθώντας τους σχέδον  παντού σε προπονήσεις και αγώνες παρακολουθώντας από κοντά όλα τα τμήματα . Ήταν αναπόφευκτο να κολλήσω και εγώ το μικρόβιο του Μπάσκετ και να αγαπήσω αυτό που σήμερα υπηρετώ.
Μετά από 3 χρόνια στα τμήματα υποδομής και το Εφηβικό του Συλλόγου ανέλαβα το 2007 το Ανδρικό .
Μία ομάδα Μπάσκετ είναι μια μικρή κοινωνία , στις κατηγορίες μας όλα περνάνε απο τον προπονητή ο οποίος πρέπει να σχεδιάσει μια σειρά απο πράγματα και  να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις σε μία αγωνιστική περίοδο , μια επιτυχία έχει άμεση σχέση με το πόσο καλά κάνεις όλα αυτά. Λάθη είναι πιθανό να γίνουν όμως το σημαντικότερο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου.
Επειδή μιλήσαμε και πριν για τη χρονιά που πέρασε, ήταν ίσως το μεγαλύτερο σχολείο για εμένα και έχω καταγράψει όλα όσα δεν πρέπει  να ξανακάνω.Όπως επίσης και στις 3 χρονιές που καταφέραμε την άνοδο και είχαμε επιτυχημένη πορεία πάλι έχω κρατήσει όλα όσα μας οδήγησαν εκεί, το θέμα είναι να προχωράς μπροστά και να βελτιώνεις κάθε φορά πράγματα.
Όσο για φιλοδοξίες δεν θα σου απαντήσω προτιμώ την λέξη όνειρο και γι αυτό θα σου πω:
 Όνειρό μου είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ , να προσφέρω και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα δημιουργώντας κάθε φορά ομάδες για τις οποίες θα είμαι περήφανος εγώ και όσοι είναι μέλη τους.
Ειδικά για όσα πετύχω με τον Παννεαπολικό θέλω να είναι περήφανος ο πατέρας μου που πρώτος με έβαλε στο γήπεδο και τώρα δεν είναι μαζί μας, αλλά έχει αφήσει πίσω αρκετούς άξιους συνεχιστές του έργου του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου